Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/vraveusi_perif/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG

Έντυπο κατά του καπνίσματος

Έντυπο κατά του καπνίσματος το οποίο σχεδίασαν και υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β΄ και Γ΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών. Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1) Το έντυπο στηρίχθηκε στη λογική του διπόλου η οποία αντανακλάται στο περιεχόμενο, στο εποπτικό υλικό, στο αλληλεπιδραστικό παιχνίδι στην τελευταία σελίδα, ακόμη και στη μορφοποίηση κάθε σελίδας, προκειμένου να προκαλέσει  συναισθηματική ένταση πέρα από την ενημέρωση.

2) Στην τελευταία σελίδα, κατά την έντυπη εκδοχή του εντύπου προβλέπεται επικάλυψη της λωρίδας των ποσοστών 50%-50% προκειμένου να αποκαλυφθεί το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Στόχος αυτής της επιλογής είναι η πρόκληση πρόσθετης συναισθηματικής έντασης και περιέργειας κατά την επίλυση, αλλά και υπογράμμιση της τυχαιότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία.

Για να δείτε το έντυπο σε μορφή flipping book πατήστε εδώ (για καλύτερη προβολή, πατήστε το εικονίδιο full screen (1ο εικονίδιο της εργαλειοθήκης)


 

Βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Το ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τις δραστηριότητες των μαθητών του, με τις οποίες διακρίθηκαν στο πλαίσιο προγραμμάτων ή διαγωνισμών, το σχολικό έτος 2012-2013.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, στις 20 Οκτωβρίου 2013.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

{gallery}sampledata/vraveusi_perif{/gallery}


 

Διάκριση των μαθητών μας στο πρόγραμμα eTwinning

Μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ - ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, στην ΕΛΛΑΔΑ, στα πλαίσια υλοποίησης του μαθήματος "Εφαρμογες Η/Υ" και "Γραφιστική Ηλεκτρονικών Μέσων" καθώς και "Φωτογραφία 1 και 2", συνεργάστηκαν με το σχολείο BuSO Sint-Gerardus, Diepenbeek στο ΒΕΛΓΙΟ, μέσω του προγράμματος eTwinning.

Έτσι οι μαθητές μοιράστηκαν, αντάλλαξαν και ενεργοποιήθηκαν μέσω ενεργειών του προγράμματος που σχεδιάστηκε εξ αρχής με τίτλο "Picture This".
Ως γλώσσα ορίστηκε η αγγλική. Ως βασικά βήματα είχε:

1.Present yourself by pictures.
2.Give a view on the school through pictures.
3.Picture circle.
4.Photo Contest.
5.Evaluation.

Σε κάθε ενέργεια οι μαθητές εργάζονταν είτε ατομικά είτε ομαδικά και τέλος αντάλλασαν τις απόψεις τους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι ουσιαστικά και με βάση την αυτενέργεια. Όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με γνώμονα την μέγιστη ενεργοποίηση των μαθητών μας. Με εμψυχώτες και βοηθούς τους καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων, την Lise Remels για το Βελγίο και τους Πηνελόπη Αθανασάκου, Μαρία Χατζηκυριάκου και Χάρη Αναστασιάδη για την Ελλάδα.

Στο 4ο βήμα "Photo Contest" ορίστηκαν οχτώ διαφορετικές κατηγορίες-θέματα προς φωτογράφιση και οι μαθητές της Ελλάδας πήραν το πρώτο βραβείο στις πέντε από τις οχτώ κατηγορίες μετα από ψηφοφορία.

Το Picture This πήρε Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας!

Δείτε εδώ την σχετική παρουσίαση.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.
Δείτε το σχετικό έντυπο ψηφοφορίας.


 

Joomla templates by a4joomla