Βέλτιστες Πρακτικές Κινητικότητας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), ως Εθνική Μονάδα συντονισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci, με τη λήξη του συγκεκριμένου προγράμματος και την έναρξη του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ , εξέδωσε οδηγό στον οποίο περιλαμβάνονται φορείς που υλοποίησαν με υποδειγματικό τρόπο προγράμματα Leonardo da Vinci την περίοδο 2008-2013.

Οι φορείς αυτοί με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στη ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών οι οποίες προτείνονται και για την υλοποίηση του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Το 1ο ΕΚ Αλεκανδρούπολης συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω έκδοση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), ως φορέας αποστολής που χρησιμοποίησε βέλτιστες πρακτικές στην υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων.


 

Δράσεις του ΕΚ για το Αειφόρο Σχολείο

Δείτε τις δράσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (ΕΚ) Αλεξανδρούπολης στο συλλογικό βιβλίο ? τόμο που περιλαμβάνει τις δράσεις σχολείων, που υλοποιήθηκαν κατά την 3ετή διάρκεια του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου».

 

 

 

 

 

 


Έντυπο κατά του καπνίσματος

Έντυπο κατά του καπνίσματος το οποίο σχεδίασαν και υλοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Β΄ και Γ΄ Εφαρμοσμένων Τεχνών. Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1) Το έντυπο στηρίχθηκε στη λογική του διπόλου η οποία αντανακλάται στο περιεχόμενο, στο εποπτικό υλικό, στο αλληλεπιδραστικό παιχνίδι στην τελευταία σελίδα, ακόμη και στη μορφοποίηση κάθε σελίδας, προκειμένου να προκαλέσει  συναισθηματική ένταση πέρα από την ενημέρωση.

2) Στην τελευταία σελίδα, κατά την έντυπη εκδοχή του εντύπου προβλέπεται επικάλυψη της λωρίδας των ποσοστών 50%-50% προκειμένου να αποκαλυφθεί το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Στόχος αυτής της επιλογής είναι η πρόκληση πρόσθετης συναισθηματικής έντασης και περιέργειας κατά την επίλυση, αλλά και υπογράμμιση της τυχαιότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία.

Για να δείτε το έντυπο σε μορφή flipping book πατήστε εδώ (για καλύτερη προβολή, πατήστε το εικονίδιο full screen (1ο εικονίδιο της εργαλειοθήκης)


 

Βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Το ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τις δραστηριότητες των μαθητών του, με τις οποίες διακρίθηκαν στο πλαίσιο προγραμμάτων ή διαγωνισμών, το σχολικό έτος 2012-2013.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, στις 20 Οκτωβρίου 2013.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:


 

Joomla templates by a4joomla