Διάκριση των μαθητών μας στο πρόγραμμα eTwinning

Μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ - ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, στην ΕΛΛΑΔΑ, στα πλαίσια υλοποίησης του μαθήματος "Εφαρμογες Η/Υ" και "Γραφιστική Ηλεκτρονικών Μέσων" καθώς και "Φωτογραφία 1 και 2", συνεργάστηκαν με το σχολείο BuSO Sint-Gerardus, Diepenbeek στο ΒΕΛΓΙΟ, μέσω του προγράμματος eTwinning.

Έτσι οι μαθητές μοιράστηκαν, αντάλλαξαν και ενεργοποιήθηκαν μέσω ενεργειών του προγράμματος που σχεδιάστηκε εξ αρχής με τίτλο "Picture This".
Ως γλώσσα ορίστηκε η αγγλική. Ως βασικά βήματα είχε:

1.Present yourself by pictures.
2.Give a view on the school through pictures.
3.Picture circle.
4.Photo Contest.
5.Evaluation.

Σε κάθε ενέργεια οι μαθητές εργάζονταν είτε ατομικά είτε ομαδικά και τέλος αντάλλασαν τις απόψεις τους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι ουσιαστικά και με βάση την αυτενέργεια. Όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με γνώμονα την μέγιστη ενεργοποίηση των μαθητών μας. Με εμψυχώτες και βοηθούς τους καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων, την Lise Remels για το Βελγίο και τους Πηνελόπη Αθανασάκου, Μαρία Χατζηκυριάκου και Χάρη Αναστασιάδη για την Ελλάδα.

Στο 4ο βήμα "Photo Contest" ορίστηκαν οχτώ διαφορετικές κατηγορίες-θέματα προς φωτογράφιση και οι μαθητές της Ελλάδας πήραν το πρώτο βραβείο στις πέντε από τις οχτώ κατηγορίες μετα από ψηφοφορία.

Το Picture This πήρε Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας!

Δείτε εδώ την σχετική παρουσίαση.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.
Δείτε το σχετικό έντυπο ψηφοφορίας.


 

Joomla templates by a4joomla