Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/electronics2017/spl/
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/electronics2016/stefanidis/
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/electronics2016/thrakinet/
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/electronics/airport/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG
  • JW_SIG_PRG
  • JW_SIG_PRG
  • JW_SIG_PRG

Διδακτικές επισκέψεις μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικών

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικών την Τετάρτη 14/12/2016 επισκέφτηκαν την εταιρία του κ. Πιτιακούδη Σταύρου SPL στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης. Η εταιρία αυτή εξειδικεύεται στην κατασκευή ηχείων επαγγελματικών χώρων και στούντιο. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την μελέτη αλλά και τα στάδια κατασκευής των ηχείων τεχνολογίας HIGH END καθώς και να ακούσουν τα ηχεία αυτά στην πράξη. Η επίσκεψη αυτή  ενθουσίασε αρκετά τους μαθητές από την πληθώρα γνώσεων που αποκόμισαν αλλά και από το ερέθισμα που δέχθηκαν για να ασχοληθούν με τον ήχο και την ακουστική των χώρων σε βάθος .

{gallery}sampledata/electronics2017/spl{/gallery}

 

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικών την Τετάρτη 14/12/2016 επισκέφτηκαν το Μουσείο Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας του πάτερ Κομνίδη Γεώργιο στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης. Στο μουσείο αυτό οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν  εκθέματα από την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής καθώς και λαογραφικά εκθέματα. Όλα αυτά έχουν γίνει με την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και το ανεξάντλητο μεράκι του πάτερ  όπου εδώ  και κάποιες δεκαετίες ασχολείται μόνος του για να συλλέξει όλο αυτό το υλικό .  

 {gallery}sampledata/electronics2017/museum{/gallery}

 

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικών την Τετάρτη 25/1/2017 επισκέφτηκαν την εταιρεία PRAKTIKER στον Απαλό Αλεξανδρούπολης. Στο κατάστημα αυτό οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν  τα συστήματα ασφαλείας αλλά και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό μιας και είναι από τα ποιο σύγχρονα συστήματα της αγοράς. Επίσης στους μαθητές έγινε και ενημέρωση για την οργανωτική δομή της εταιρείας από τον υποδιευθυντή του συγκεκριμένου καταστήματος τον κ. Καλογρέα.  

 {gallery}sampledata/electronics2017/praktiker{/gallery}

 

Οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρονικών την Τετάρτη 25/1/2017 επισκέφτηκαν την ποτοποιία του κ. Χατζόπουλου, στον Απαλό Αλεξανδρούπολης. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ούζου και τσίπουρου.  Στην εταιρεία  οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα στάδια παραγωγής των δύο ποτών όπως επίσης και να ξεναγηθούν στους αυτοματισμούς που διαθέτει η εταιρεία κατά την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης .

{gallery}sampledata/electronics2017/chatzopoulos{/gallery}


 

Ενημέρωση των μαθητών του τομέα Ηλεκτρονικών

Στις 22-3-2016 επισκέφθηκε τα εργαστήρια του τομέα Ηλεκτρονικών ο κ. Στεφανίδης Κωνσταντίνος,  παλαιός μαθητής του τομέα που τώρα δραστηριοποιείται στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να δουν μια παρουσίαση για τα συστήματα ασφαλείας, να ενημερωθούν για τις συνθήκες και την αγορά εργασίας αλλά και το σημαντικότερο να πάρουν κάποιες συμβουλές για την μελλοντική τους σταδιοδρομία αν επιλέξουν να ακολουθήσουν κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Με το τέλος της επίσκεψης οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτά που αποκόμισαν καθώς επίσης και την επιθυμία τους για ανάλογες επισκέψεις  από επαγγελματίες της πόλης.

{gallery}sampledata/electronics2016/stefanidis{/gallery}


 

Διδακτικές επισκέψεις του τομέα Ηλεκτρονικών 2015-2016

Στις 10-12-2015 ο τομέα επισκέφθηκε το δημοσιογραφικό συγκρότημα του κ Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό τους έδωσε την δυνατότητα να δουν από κοντά πως γράφεται και εκτυπώνεται η εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη.

Επίσης ξεναγηθήκανε στα στούντιο του Θράκη ΝΕΤ γνωρίζοντας τον τρόπο και χώρο που δημιουργούνται οι εκπομπές και πως αυτές καταλήγουν να τις βλέπουμε από το σπίτι μας με την βοήθεια των συστημάτων ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Τέλος είδαν και το ραδιοφωνικό σταθμό Θράκη FM. 

{gallery}sampledata/electronics2016/thrakinet{/gallery}

 

Στις 21-1-2016 ο τομέα επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στην Αλεξανδρούπολη. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και είδαν από κοντά όλο τον ηλεκτρονικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στις τηλεπικοινωνίες την σημερινή εποχή. 

{gallery}sampledata/electronics2016/ote{/gallery}

 

Στις 17-3-2016 ο τομέας επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο "Δημόκριτος". Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου βλέποντας τους χώρους επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών, τα μηχανήματα ελέγχου ασφαλείας και τον μετεωρολογικό σταθμό. Το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης αφιερώθηκε στον πύργο ελέγχου όπου και παρουσιάστηκαν τα ραδιοσυστήματα που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες των πιλότων με το αεροδρόμιο.

{gallery}sampledata/electronics2016/airport{/gallery}


 

Διδακτικές επισκέψεις του Τομέα Ηλεκτρονικών

Δείτε φωτογραφίες από διδακτικές επισκέψεις και δράσεις-έργα των μαθητών του Τομέα Ηλεκτρονικών, τα τελευταία σχολικά έτη.

 

Επίσκεψη στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Δημόκριτος  για να ενημερωθούν οι μαθητές στα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας.

{gallery}sampledata/electronics/airport{/gallery}

Επίσκεψη στην Ξάνθη με σκοπό να δουν οι μαθητές μας από κοντά τα έργα που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος Δαίδαλος από σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

{gallery}sampledata/electronics/daidalos{/gallery} 

Dasteri

Στις 19-4-2013 ο τομέας επισκέφθηκε την  εταιρεία  Dasteri με έδρα την περιοχή, που διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, δεδομένου ότι έχει ολοκληρώσει μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων με απόλυτη επιτυχία μέσω ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών. Ενώ από το 2007 επεκτάθηκε  στην κατασκευή των LED φωτισμού για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους δημιουργώντας έτσι νέες μονάδες παραγωγής προκειμένου να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις της παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

{gallery}sampledata/electronics/daster{/gallery}

Legrand

Επίσκεψη στην εταιρεία Legrand στην Θεσσαλονίκη όπου έγινε ενημέρωση στους μαθητές για το εξοπλισμό ελέγχου και παρακολούθηση των εγκαταστάσεων, διαχείριση καλωδίων, διανομή ενέργειας διανομή δικτύων, για τη διαχείριση του φωτισμού, της θερμοκρασίας, της ενέργειας, των δικτύων και του έλεγχου εισόδου στα κτίρια. 

{gallery}sampledata/electronics/legrand{/gallery}

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της OLYMPIA ELECTRONICS.

Mία Ελληνική εταιρεία με αντικείμενο την παραγωγή προϊόντων κορυφαίας τεχνολογίας & καινοτομίας για καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, καταστήματα πυροσβεστικών ειδών, εταιρείες Security.

{gallery}sampledata/electronics/olympia{/gallery}

OTE

Επίσκεψη στον κατάστημα του ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης όπου τους έγινε ενημέρωση για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα.

{gallery}sampledata/electronics/ote{/gallery}

RAYCAP

Στις 9-4-2013 ο τομέας επισκέφθηκε την εταιρεία RAYCAP στη βιομηχανική περιοχή της Δράμας. Η εταιρεία ασχολείται με τη μελέτη και την κατασκευή  συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας  (κρουστικών υπερτάσεων). 

{gallery}sampledata/electronics/raycap{/gallery}

ΛΙΜΑΝΙ - HYDROBOT 

Στις 5-4-2013 οι μαθητές με τους καθηγητές επισκέφθηκαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και δοκίμασαν το Hydrobot στη θάλασσα. Είδαν την λειτουργία του σε πραγματικές συνθήκες και όλη αυτή η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε προκειμένου να φτιάξουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας.  

{gallery}sampledata/electronics/submarine{/gallery}

Επίσκεψη στα εργαστήρια του ΤΕΙ Καβάλας

{gallery}sampledata/electronics/teikav{/gallery}

Επίσκεψη στα εργαστήρια του ΤΕΙ Σερρών

{gallery}sampledata/electronics/teiser{/gallery}

ThrakiNet

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης THRAKI-NET καθώς και της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη , γνωρίζοντας  έτσι από κοντά τον τρόπο που γίνεται  η παραγωγή και εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

{gallery}sampledata/electronics/thrakinet{/gallery}


 

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: «Οι μονογραφίες ειδικοτήτων του 1ου Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης»

Υπεύθυνος του προγράμματος: Κοτζιάκαλφας Παράσχος

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν:  Στ. Ζώης, Δ. Δέτσιος, Θ. Ζαμπαράκης

Μαθητές που συμμετείχαν: οι μαθητές της  Β? και Γ? Ηλεκτρονικών

Δείτε εδώ την εφαρμογή που δημιουργήθηκε (αρχείο exe) στα πλαίσια του προγράμματος


 

Joomla templates by a4joomla