Σφάλμα
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/aeiforo2013/p4/
  • JFolder: :files: Η διαδρομή δεν αντιστοιχεί σε φάκελο. Διαδρομή: /unitswww1/unitswww12/evr/1sek-alexandr/1sekalex/public_html/images/sampledata/ekdiloseis/vraveusi_athina/
Ειδοποίηση
  • JW_SIG_PRG
  • JW_SIG_PRG

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2012-2013

Το ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» για το σχολικό έτος 2012-2013 και κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία "ΕΠΑΛ-ΤΕΣ".

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων για το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου, ή, καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Υπουργεία και Πανεπιστήμια.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες από τις δράσεις του ΣΕΚ, κατά το σχολικό έτος 2012-2013.


Εκπαιδευτικές Επισκέψεις
{gallery}sampledata/aeiforo2013/p4{/gallery}

Εκδηλώσεις του ΣΕΚ
{gallery}sampledata/aeiforo2013/p5{/gallery}

Περισσότερα...

Η βράβευση του ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης στο Υπουργείο Παιδείας

Το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου», έχοντας κερδίσει την 1η θέση πανελλαδικά, στην κατηγορία Γυμνάσια-Λύκεια.

Η  τελετή επίδοσης των Βραβείων Αειφόρου Σχολείου, έγινε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, του Υπουργείου Παιδείας.

Τα βραβεία επέδωσαν, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Σωτήρης Γκλαβάς, η διευθύντρια ΣΕΠΕΔ κ. Έφη Φουσέκη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθηγητής Δημήτρης Λάλας, ο καθηγητής Μάνθος  Σανταμούρης κ.α.

Μέσω SKYPE έγινε σύνδεση με το 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης του οποίου οι μαθητές επικοινώνησαν με τους συμμετέχοντες στην τελετή.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή".

Δείτε την παρουσίαση της Δ/ντριας του ΣΕΚ, κας Χατζηλεοντιάδου.

Δείτε το πρόγραμμα της τελετής και το σχετικό Δελτίο Τύπου.

{gallery}sampledata/ekdiloseis/vraveusi_athina{/gallery}


 

Εκδηλώσεις για το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου»

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις για το «Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου» σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. H πρώτη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου  2012 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης, για τα σχολεία των Δήμων Αλεξ/πολης και Σουφλίου και η δεύτερη την Δευτέρα 8  Οκτωβρίου  2012 στην Ορεστιάδα, στο χώρο του Πολύκεντρου, για τα σχολεία των Δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. 

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός για το Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θεσμοθέτησε  επιπλέον  Βραβείο Αειφόρου Σχολείου για τα σχολεία του Νομού μας.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των εργασιών των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα και η διάχυση τους ως καλές πρακτικές.

Στις δύο αυτές εκδηλώσεις το 1ο ΣΕΚ Αλεξ/πολης παρουσίασε τις δράσεις του, στα πλαίσια του διαγωνισμού «Βραβείο του Αειφόρου Σχολείου 2011-2012», με τις οποίες κέρδισε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Γυμνάσια ? Λύκεια.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμη".

 

Βραβείο Αειφόρου Σχολείου 2011-2012

Το ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» για το σχολικό έτος 2011-2012 και κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία "Γυμνάσια και Λύκεια".

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων για το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου, ή, καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Υπουργεία και Πανεπιστήμια.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

 

Joomla templates by a4joomla