Σχετικά με εμάς

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Αλεξανδρούπολης αποτελεί αυτόνομη σχολική μονάδα και διαθέτει αυτοτελή διοικητική δομή για τη λειτουργία του. Όργανα διοίκησης του Ε.Κ. αποτελούν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής, οι Υπεύθυνοι Τομέων καθώς και οι Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Κατεύθυνσης. Σε κάθε Ε.Κ. λειτουργεί σύλλογος διδασκόντων ο οποίος απαρτίζεται από τα όργανα Διοίκησης καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί διατίθενται στο Ε.Κ. μετά από απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ σύμφωνα με τις εργαστηριακές ανάγκες.

Εξυπηρετεί τα εργαστηριακά μαθήματα και συνεργάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, το 4ο ΕΠΑλ / Πρότυπο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης καθώς και με το ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης. Στο 1ο Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης λειτουργούν τα εργαστήρια διαφόρων τομέων τα οποία υποστηρίζουν τα εργαστηριακά μαθήματα ειδικοτήτων του όλων των συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων.

Ιδρύθηκε το 1986 σύμφωνα με την Γ2/3343/14-7-1986 Υ.Α. του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχει ως σκοπό την άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια στα οποία οι μαθητές/τριες όλων των ειδικοτήτων θα μπορούν να λαμβάνουν σωστή τεχνική και εργαστηριακή εκπαίδευση, ώστε με την αποφοίτηση τους να είναι ικανοί να ασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία, να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και να είναι παραγωγικοί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο